Gázpalackkal fenyegetőzött egy kilakoltatott asszony

MTI
2006.10.18. 17:32

Gázpalack felrobbantásával fenyegetőzött egy 70 éves asszony szerdán Salgótarjánban, aki kilakoltatását akarta ezzel megakadályozni - értesült az MTI a rendőrségtől. Az idős asszonyt a bíróság jogerős határozata alapján akarták kilakoltatni a Zöldfa útról; a végrehajtónak a salgótarjáni kapitányság járőrei nyújtottak karhatalmi segítséget - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kaszás Ottó ismertette: a nő nem volt hajlandó tudomásul venni a kilakoltatási végzést: sem a végrehajtót, sem a rendőröket nem engedte be a lakásba. Ugyanakkor kinyitotta a kezében lévő gázpalackot, és miközben a gáz ömlött a palackból, a másik kezében egy gyufásdobozzal azt kiabálta, hogy mindenkit felrobbant, aki megpróbál bemenni a lakásba.

Végül a Cserhát Bevetési Alosztály munkatársainak kellett kimenniük a helyszínre, a kommandósok betörték az ajtót és elfogták a nőt, akit a mentők kórházba szállítottak. A szóvivő hozzátette: az idős nő ellen hivatalos személy elleni erőszak és közveszélyokozás bűntettének megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést a rendőrök.