116 év börtön egy autótolvaj banda tagjainak

MTI
2006.10.27. 17:39

Összesen 116 év és 10 hónap börtönt szabott ki a Vas Megyei Bíróság egy autótolvaj bűnszövetkezet 44 tagjára - közölte Pozsonyi János, a Vas Megyei Bíróság elnökhelyettese. "Az ítélet csak három vádlott esetében vált jogerőssé, ők felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést, illetve megrovást kaptak, a többiek gondolkodási időt kértek, vagy fellebbezést jelentettek be" - mondta.

Az autótolvaj bűnszövetkezet tagjai összesen 143 nagy értékű autót loptak el főleg a fővárosban és környékén, majd értékesítettek egyben vagy alkatrészként, kiterjedt orgazda hálózaton keresztül. Több olyan eset is előfordult, hogy az értékesebb autókat bérelt garázsokban "pihentették" majd miután a járműn gazdája a sajtón keresztül jelentkezett, visszavásároltatták vele. A bűncselekmények összesített elkövetési értéke meghaladta a 438 millió forintot.

A legsúlyosabb ítélet 8 év fegyházban letöltendő szabadságvesztést, a legenyhébb pedig 1 év felfüggesztett szabadságvesztést tartalmazott, illetve voltak, akiket pénzbírsággal sújtottak, egy vádlott pedig megrovást kapott. Az egyelőre csak kisebb részben jogerős ítélet végrehajtását a bíróság 8 vádlott esetében függesztette fel 2-3 év próbaidőre.