Zalán
6 °C
19 °C

Szükségállapotot rendelt el Schwarzenegger

MTI
2006.10.27. 20:21

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó szükségállapotot rendelt el az állam déli részén, ahol négy tűzoltó életét vesztette erdőtűz oltása közben. A szerencsétlenül járt tűzoltók a Los Angelestől bő 150 kilométernyire keletre fekvő Palm Springs közelében pusztító erdőtűz oltásában vettek részt. Egy ötödik - szintén súlyosan megégett - társuk továbbra is életveszélyes állapotban van. Az orvosok szerint csekély az esélye a túlélésre.

A térségben, ahol Schwarzenegger kormányzó szükségállapotot rendelt el, több mint ezer tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek rendkívül gyorsan terjednek, mert a körzetben száraz, erős szél fúj. Eddig csaknem 10 ezer hektáron égett el a növényzetet. Az oltást 14 repülőgép és helikopter is segíti a levegőből. Számos lakóház is a tűz martalékává lett. A rendőrség utasítására 700 embernek kellett elhagynia lakóhelyét.

A rendőrség szerint a tűzvész gyújtogatásra vezethető vissza. A hatóságok 100 ezer dollár jutalmat ajánlott annak, aki az elkövetők elfogásához vezető információval szolgál.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.