Életfogytiglani börtönre ítéltek két európait Indonéziában

MTI
2006.11.06. 11:56

Ecstasy tabletták gyártásának vádjával életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek hétfőn Indonéziában egy francia és egy holland állampolgárt, közölte az ügyben eljáró jakartai bíróság.

A francia Serge Areski Atlouit és a holland Nicolaas Garnick Josephust 2005 novemberében tartóztatta le a rendőrség egy ecstasy tablettákat gyártó üzem elleni razzia során Serang külvárosában, Jakartától 100 kilométerre. A két európai férfit veszélyes kábítószer előállításának vádjában találták bűnösnek.

A bíróság közlése szerint további öt kínai férfit egyenként húsz év börtönre ítéltek metamfetamin gyártása miatt. A rendőrség által felszámolt üzemben becslések szerint hetente 11 millió dollár értékben állítottak elő szintetikus drogokat, amelyek egy része tengerentúli piacokra került.

Indonézia a külföldi állampolgárokra vonatkozóan is rendkívül szigorúan ítéli meg a kábítószer fogyasztását és terjesztését. Legutóbb 1999-ben ítéltek életfogytiglani börtönbüntetésre egy francia férfit, akinél 3,8 kilogramm hasist találtak.