Felmászott börtöne tetejére egy drezdai pedofil

MTI
2006.11.08. 15:03
A foglárok figyelmét kijátszva a börtönépület tetejére mászott fel Drezdában szerdán reggel egy német pedofil férfi, tettének indítékai egyelőre nem ismertek.

A 36 esztendős, büntetett előéletű Mario Mederake az udvari fogolysétáról kiválva mászott fel a négyemeletes börtönépület tetejére a külső falon - közölte Martin Marx, a szász igazságügyi minisztérium szóvivője. A férfi leült a tető közepén, ahonnan egyébként semmi esélye elmenekülni.

A minisztérium egyelőre valószínűtlennek tartja, hogy az előzetes letartóztatásban lévő fogoly öngyilkosságra készülne. A rendőrség és a vádlott védői a helyszínen vannak. Pszichológusok léptek kapcsolatba vele - közölték. A börtönépület mintegy 15 méterre van a fegyintézet külső falától.

Mederakénak nemi erőszak, túszejtés, gyermekpornográfia és más bűncselekmények miatt kell felelnie. Az akkor 13 éves Stephanie-t a vádlott idén év elején rabolta el, majd heteken át ismételten szexuális aktusokra kényszerítette. Pere hétfőn kezdődött egy drezdai bíróságon, ahol Mederake részletes beismerő vallomást tett.