Két halálos áldozat a tajvani földrengésben

MTI
2006.12.27. 10:32

Két halálos áldozata és 42 könnyű sérültje volt a keddi földrengésnek Tajvanon, közölték a mentők. Az US Geological Survay amerikai földtani intézet közlése szerint Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földrengés volt kedden Tajvantól délre. Ugyanakkor szökőár-figyelmeztetést adtak ki a Fülöp-szigetek partvidékén, amelyet két órával később feloldottak, miután elmúlt a cunamiveszély.

A tajvani média jelentése szerint egy ember meghalt, hárman pedig megsebesültek, amikor Pingdongban összedőlt egy négyszintes épület, a család további három tagja a romok alatt rekedt. Sajtójelentések szerint a város más részeiben további húszan sérültek meg. Egy híd megrongálódott, több helyen tűz ütött ki, feltehetően amiatt, hogy több villanyoszlop kidőlt.

A földmozgást egész Tajvanon, így a fővárosban, Tajpejben is lehetett érezni. A sziget déli részén fekvő Pingdongban és Gaoxiongban (Kaohsiung) elnémultak a telefonvonalak. Két évvel ezelőtt, december 26-án Délkelet-Ázsia és Afrika több országára sújtott le cunami, amelynek mintegy 230 ezer halálos áldozata volt egy tucatnyi országban.