Veszélyes hulladékot találtak Győr mellett

MTI
2007.01.06. 16:28

Veszélyes anyagot, műanyaggyártáshoz használt vegyszert és gyantaoldatot tartalmaztak korábban azok az üres hordók, amelyeket Győrszentiván közelében találtak – jelentette be Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton. A mintegy negyven darab, 200 literes hordót pénteken este találták meg a Győrtől néhány kilométerre fekvő település melletti erdőben. A tűzoltókat az üdülő övezetben élők értesítették, mert hígító szagot éreztek.

A helyszínre érkező tűzoltók körülkerítették a hordókat, a területet a rendőrség őrzi. A helyszínen a vegyi felderítők nem mértek olyan mennyiségű veszélyes anyagot a levegőben, amely káros lenne az egészségre. Talajszennyezés sem történt – mondta Dobson Tibor, hozzátéve, hogy a hétvégi házas övezetben hat ember él. A hordókat a tervek szerint hétfőn szállítják el a helyszínről.

A hordókon lévő címkéken jól látható, hogy a tárolóedények Solymárról érkeztek, a címzett egy győri cég volt. A katasztrófavédelmi szakember elmondta, hogy a hordókban található vegyszermaradványok nagyobb mennyiségben veszélyesek lehetnek az egészségre.