Életfogytiglan a tatabányai taxisgyilkosnak

MTI
2007.02.09. 13:07

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság döntését, amely életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a tatabányai taxisgyilkosság vádlottját, közölte az ítélőtábla pénteken. Az ítélőtábla kedden hagyta jóvá az elsőfokú bíróság azon ítéletét, amely előre kitervelten, nyereségvágyból, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés büntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a taxist megölő fiatalembert.

Az ítélet szerint az elítélt legkorábban harminc év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős.

A huszonéves vádlott 2005. szeptember 20-án éjszaka Tatabányán a játékautomatán elvesztett pénzét akarta bűncselekménnyel pótolni, ezért taxit hívott. Hazavitette magát és kérte a sofőrt, hogy várja meg. A lakásán magához vett egy kést, majd visszament az autóhoz, és egy közeli, elhagyatott helyre kérte a fuvart. Ott kényszerítette a taxist a nála lévő készpénz átadására. A sértett védekezni próbált, majd dulakodás közben az elkövető olyan mélyen szúrta meg az áldozat combját, hogy az rövid időn belül elvérzett. A gyilkos hazament, elrejtette a ruháját, majd visszatért a helyszínre az otthagyott értékekért. Ekkor érte őt tetten a rendőrség.