Előzetesben a lengyel zarándokbusz sofőrje

MTI
2007.06.18. 17:32

Előzetes letartóztatásba helyezték a hét végén Belednél balesetet szenvedett lengyel zarándokbusz vezetőjét, közölte a rendőrség hétfőn. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a Győri Városi Bíróság harminc napra rendelte el a 46 éves buszvezető előzetes letartóztatását. Ez idő alatt várhatóan befejeződik a nyomozás a baleset ügyében, amelyben egy középkorú nő a helyszínen életét vesztette és 28-an megsérültek.

Trestyén Eszter százados tájékoztatása szerint a beledi Volán-telepre szállított buszt a rendőrség lefoglalta. A jármű műszaki vizsgálata szakértők bevonásával folyik. Azt vizsgálják, hogy műszaki hiba közrejátszhatott-e a balesetben. A sofőr vasárnapi kihallgatásán elismerte, hogy hibázott. Figyelmetlenségre, fáradtságra hivatkozott.

A műszaki vizsgálat befejezését követően a buszt kiadják a jármű tulajdonosának, aki a letartóztatásban lévő vezető váltótársa volt. Ő ugyancsak megsérült, a szombathelyi kórházban kezelik. Az 50 lengyel zarándokot szállító autóbusz szombat reggel borult fel Beled község közelében.