Halálos buszbaleset Németországban

MTI
2007.06.18. 18:35

Tizenhárom halálos áldozatot követelt egy kelet-németországi autópályán hétfő kora délután történt autóbusz-baleset, a sérültek száma 30 körül van, és rendőrségi források szerint nem kizárt, hogy az áldozatok száma tovább fog emelkedni. A német autóbusz eddig tisztázatlan okból letért a Drezdát Magdeburggal összekötő A14-es autópályáról, és az út menti árokba szaladt a Szász-Anhalt szövetségi tartomány területén fekvő Könnern település mellett.

A Scania márkájú német autóbusz nyugdíjasokat szállított, és az észak-rajna-vesztfáliai Ibberbürenből Drezda környékére tartott. A mentőakcióban öt helikopter is részt vesz, amelyek a közeli hallei és magdeburgi kórházakba szállítják a sérülteket, akiket a Vöröskereszt alkalmazottai látnak el. A mentési munkálatokat nehezíti, hogy az autóbusz orrával a földbe fúródott.

A baleset óriási, több kilométer hosszú forgalmi torlódást idézett elő Halle irányában az autópályán, órákig megbénult a közlekedés. Az ibberbüreni székhelyű Strier Reisen utazási iroda ügyvezetője szerint a balesetet túlélő sofőrt igen megbízható és tapasztalt buszvezetőként tartják számon.