Halálra szúrtak egy fiatal lányt Várpalotán

MTI
2007.06.20. 14:04

Több késszúrással megöltek egy 18 éves lányt a lakásán, Várpalotán - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán; a gyanúsítottat elfogták. A lány volt udvarlója szerdán hajnalban a család lakásának ajtaját betörte és egy késsel berontott a lány szobájába - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dániel-Tóth Zoltán elmondta, hogy a feldühödött fiatalembert a lány édesapja és az ott-tartózkodó új barátja sem tudta megfékezni, a férfi egy késsel többször megszúrta a 18 éves lányt. A késelő ezután egy nagy erejű ütést mért lány barátjára, az édesapját fellökte és kirohant a lakásból - mondta a szóvivő.

A sokkos állapotba került fiatal lány életét a perceken belül kiérkező mentősök nem tudták megmenteni, a háromnegyed órán át tartó újraélesztési kísérletek eredménytelenek maradtak - tette hozzá Dániel-Tóth Zoltán. A rendőrök a késelőt még szerda hajnalban elfogták és őrizetbe vették. A 26 éves helybeli fiatalember, akit emberölés bűntettével gyanúsítanak, beismerő vallomást tett - mondta a szóvivő.