Dél-indiai árvizekben legalább 45 ember vesztette életét

MTI
2007.06.23. 10:56

Legalább 45 ember vesztette életét és több tízezren hagyták el otthonukat a dél-indiai Ándhra Prades tartományban tomboló trópusi viharok és esőzések okozta árvizek miatt. A halottak száma jóval meghaladhatja a 45-öt, mivel sok embert - közöttük a tengerre kihajózott halászokat - eltűntként tartanak számon a hatóságok.

A halálesetek többségét az okozta, hogy a szakadó eső miatt hirtelen megáradt folyók lakóházakat mostak el, többen villámcsapásban haltak meg. A vihar fákat tépett ki gyökerestül, villanypóznák döntött ki, víz lepte el az alacsonyan fekvő településeket.

A legsúlyosabb a helyzet Kárnul körzetben alakult ki, ahol 21 ember vesztette életét. Nandzsal város egyes részeit 120 centiméteres víz lepte el, mintegy száz gyerek keresett menedéket a víz fogságába került iskolájuk tetején. Az árvíz miatt 56 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, a hatóságok 95 átmeneti tábort állítottak fel számukra. Mintegy kétszáz orvoscsoport fáradozik azon, hogy megakadályozza az árvizet kísérő fertőző betegségek elterjedését.