Százhúsz halottja van a monszunnak

MTI
2007.06.24. 13:00
Indiában különösen súlyosan érintette a monszun a Bengáli-öböl partján elterülő Ándhra Prades indiai szövetségi államot, ahol 45-en haltak meg. Az áradások következtében ezrek veszítették el otthonukat. Az állam kormánya 95 tábort állított fel a kárvallottak számára. Százak ülnek indulásra várva olyan buszokon és vonatokon, amelyek a vízben elakadva egyelőre nem tudnak továbbhaladni.

Az ország délnyugati csücskén fekvő Kerala államban húsz áldozatól tudnak, az északabbra lévő Mahárástra államban tizenegyen vesztették életüket két összeomló ház romjai alatt. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokra sem várható javulás az időjárásban.

Pakisztán nagy déli kikötővárosában, Karacsiban 20 embert ért halálos áramütés szombaton, és további 23-an haltak meg az ítéletidő következtében, közülük 18-an Karacsi külvárosaiban, ahol összeomlott több vályogház. Kétszázan szenvedtek sérüléseket. Az elárasztott utcák nehezítik a mentőalakulatok munkáját, a vihar már korábban sok helyütt leszakította a villanyvezetékeket, és Karacsi számos körzetében vasárnap sem volt áram.