Tűzoltó és rendőrautó kettős karambolja

MTI
2008.03.22. 15:17

Egy balesethez kiérkező helyszínelő rendőrautót és az ugyancsak oda érkező tűzoltóautót is baleset ért a 2/A úton, Budapest felé, a 15-ös kilométernél szombaton kora délután, egy rendőr súlyosan megsérült; a 2/A úton teljes útzár van - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

Egy szalagkorlátnak ütközött terepjáró balesetéhez kiérkező rendőrautónak rohant hátulról egy másik jármű - közölte Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Elmondta: a helyszínelő két rendőr a terepjáró egyik utasával állt a rendőrautó előtt, a külső sávban, mintegy húsz méterre a járműtől, amikor egy érkező másik személyautó - amelynek vezetője késő vette észre a rendőrautót - belerohant az intézkedő járőrök autójába, azt meglökte, s a nekilóduló autó elütötte a két rendőrt és a terepjáró utasát.

Az egyik rendőr súlyos, a másik könnyebb sérülést szenvedett, a terepjáró utasa - egy kínai állampolgár - pedig olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállításához mentőhelikoptert kellett hívni. A balesetet okozó személyautó vezetője könnyebb sérülést szenvedett.

A mentőhelikopter érkezése miatt a 2/A úton teljes útzárat kellett elrendelni, amely még tart - közölte Bényi Mónika. Hozzátette: a forgalmat Dunakeszi felé terelik el. A balesethez kiérkezett egy tűzoltóautó is, amely - a korábbi tájékoztatástól eltérően - egy kamion kikerülése közben azzal összekoccant. A tűzoltóautóban nem keletkezett komoly kár- közölte az MTI érdeklődésére a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyelete.