Egy kenyai miniszter fiára helikopter esett

2008.05.14. 21:17

A közszolgálatokért felelős kenyai miniszter Kanadában tanuló fia volt az a szerencsétlenül járt gyalogos, akire kedden rázuhant egy meghibásodott helikopter. A kanadai áramszolgáltató helikoptere az ország nyugati részén található egyik kistelepülés utcájába csapódott be. A balesetben a gép fedélzetén lévő három ember, és a húszéves kenyai gyalogos halt meg.

A húszéves Isaiah Otieno apja, Dalmas Otieno elmondása szerint a fia a postára tartott, hogy feladjon levelet, amikor a szerencsétlenség megtörtént. A Kanadában üzletvitelt tanuló fiú barátai a kanadai CBC televíziónak elmondták, hogy Otieno fején valószínűleg fülhallgató volt és zenét hallgathatott, ezért nem hallotta, hogy mi történik a magasban, a feje felett.

Szemtanúk azt mondták, hogy a Bell 206-os gép előbb forogni kezdett a tengelye körül, majd leállt a rotorja, és 30 méteres zuhanás után csapódott a kenyai diákra, majd kigyulladt. Szemtanúk közölték, hogy megpróbálták a kenyai fiút kihúzni a roncsok alól, de már nem tudtak rajta segíteni.