Kigyulladt egy üzemanyagvezeték Nigériában, százan meghaltak

MTI
2008.05.15. 20:17

Egy munkagép átszakított egy üzemanyagvezetéket a nigériai Lagos külterületén csütörtökön. A baleset következtében tűz ütött ki, és mintegy százan életüket vesztették - közölte a helyi katasztrófaelhárító szolgálat.

A jelentés szerint lakások és más épületek is lángra kaptak a szétfolyó égő üzemanyagtól Nigéria legnagyobb városában. A mentőszolgálat mintegy száz holttestet már megtalált, köztük gyerekekét is. Sok embert kórházba szállítottak. A súlyos sérültek száma tucatnyi, és eltűnt személyekről is vannak hírek, ezért a veszteségadatok nem véglegesek.

A tűz a mentők szerint péntekig is éghet, mivel a vezetéket még nem sikerült lezárni, és folyik belőle a finomított üzemanyag. Az útjában lévő épületeket kiürítették, de legalább 15 lakóház így is leégett.

A balesetet az első jelentés szerint egy utat építő földmunkagép okozta. Nigériában korábban több hasonló katasztrófa is volt, de akkor a vezetékeket szándékosan rongálták meg, hogy ellopják a fűtőanyagot, amely azonban begyulladt. Egy évvel korábban 250 ember halt meg egy ilyen tűzben.