Lecsófőző Guiness-rekord Gárdonyban
A Guiness-rekordot hitelesítették, a hatalmas adag biolecsó nagy részét pedig a rendezvény vendégei jó ízűen elfogyasztották - tette hozzá Bálint György.
A rekordert - mivel az üvegházi paprika még drága - ezer, egyenként hétszáz grammos biolecsó konzervből készítették. Valamennyi hozzáadott ízesítő, illetve hozzávaló biokészítmény, és bioalapanyag volt - tette hozzá a főszakács.
A biolecsóhoz negyven liter olajon, csaknem 100 kiló hagymát dinszteltek meg, és az ételt 100 kiló kolbásszal és virslivel, valamint 15 kiló füstölt szalonnával ízesítették - mondta el Vernes Ibolya, a törökbálinti Biogastro Kft. vezetője, aki egyébként tavaly nyitotta meg a biokonyháját.
A rendezvény színhelye, a gárdonyi Sportbeach "biostrand" lesz, bioételeket kínáló büfét nyitnak, a térvilágításhoz szükséges villamos energia előállításához mini szélerőmű építését tervezik, a zuhanyozók melegvíz-ellátását napkollektorokkal akarják biztosítani.