20 millió forintnyi ecstasyt foglaltak le

MTI
2008.10.03. 14:02

Összesen 12.500 ecstasy tabletta forgalomba kerülését akadályozta meg az Europol segítségével a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A kábítószer értéke mintegy húszmillió forint.

Első alkalommal 10 ezer ecstasy tablettát foglaltak le 2008. augusztus 20-án, egy másik uniós országában. Szeptember 30-án az M1-es autópályán újabb 2500 ecstasy tabletta került rendőrkézre. Az akciót az Europol közreműködésével hajtották végre, a kábítószert egy magyar állampolgárnál találták, aki ellen külföldön folytatnak eljárást.

Váradi Csaba, az NNI dél-dunántúli vezetője annyit árult el, hogy a 2500 tablettát, valamint csekély mennyiségű marihuánát egy 24 éves, Baranya megyei férfi gépkocsijában találták meg, és azokat információik szerint Tolna megyében kívánták értékesíteni. Ez a csoport Tolna megyén kívül Baranya megyét, és a fővárost is el tudta volna látni kábítószerrel.

Váradi szerint az utóbbi időben több a drogfogás, ami a hatékonyabb együttműködés mellett azzal is magyarázható, hogy a kábítószer-fogások hiányt generálnak a piacon, amit sokan szeretnének kihasználni. Az új szereplők azonban óvatlanabbak, mint a korábbi szervezetek, így nagyobb az esély arra, hogy a rendőrség elfogja őket.