Megindult a forgalom az M0-áson

MTI
2009.01.07. 17:18

Több mint hat órán át okozott fennakadást egy baleset az M0-áson szerdán. Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy fűtőolajat szállító szlovák rendszámú kamion délelőtt a XVI. kerületben, tájékoztatott a fővárosi tűzoltóság és katasztrófavédelem. Molnár Péter tűzoltó szóvivő elmondta, az M5-ös autópályáról érkező és Nyíregyháza felé tartó kamion a Péteri lehajtótól 300 méterre szalagkorlátnak csapódott, felborult. A 40 ezer liternyi fűtőolajat tartalmazó tartály csapja kiszakadt, de olaj nem folyt az útra.

A szóvivő szerint két daru segítségével felállították a kamiont, így Csepel irányába minden sávban megindulhatott a forgalom, a másik irányba a helyszínelés idejére minden sávot lezártak. Napközben a Megyeri híd felé óriási torlódás alakult ki.

Kis-Guczi Péter, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese közölte, több mint hat órára kellett lezárni az M0-ás egy szakaszát a főváros XVII. kerületében. Három és fél óra elteltével érkezett meg a másik tartálykocsi, amibe át lehetett fejteni az anyag nagy részét, ez a művelet fél órán át tartott. Fél órán át az M5-ös felé vezető oldalon csak a leállósávban lehetett haladni, majd tíz perce teljesen megállították a forgalmat. A roncsok elvontatása és az út megtisztítása után az M3-as felé vezető oldalt is újra megnyitották.