Bezárták a szalmonellás húst gyártó húsüzemet

MTI
2001.07.11. 13:02
Felfüggesztik a tótkomlósi Komlós Hús KKT. által fenntartott húsüzem, valamint az ott készített, szalmonella baktériummal fertőzött disznósajtot árusító tótkomlósi és mezőhegyesi húsboltok működését. Mint ismert, a hét végén 57 mezőhegyesi és tótkomlósi felnőtt és gyermek betegedett meg a Komlós Hús KKT. disznósajt-készítményétől, s ételmérgezés miatt tizenheten jelenleg is kórházi ápolásra szorulnak. Keddre kiderült, a betegek szalmonella-fertőzésben szenvednek, szerdára pedig az is világos lett, hogy az eladásra váró disznósajt is baktériummal szennyezett. A gyártó üzem és a két húsbolt működésének a felfüggesztése addig marad érvényben, amíg az ott dolgozók egészségügyi vizsgálata negatív eredményt nem hoz, illetve amíg a tisztiorvosi szolgálat meg nem győződik az általa elrendelt, fertőtlenítőszeres nagytakarítás eredményességéről.