Ákos, Bátor
-1 °C
12 °C

Gondolával keltek át a La Manche csatornán

MTI
2001.07.29. 17:49
Gondolával kelt át vasárnap két olasz hajós a Nagy-Britanniát Franciaországtól elválasztó La Manche csatornán. A 60 éves Vittorio Orio reggel 6 órakor indult Dover partjairól, Enzo Liszka nevű kísérőjével, és több mint hétórai evezés után baj nélkül kötött ki délután a 35 kilométerre lévő túlparton. Az egységnek sűrű ködben kellett átmanővereznie a világ legforgalmasabb hajózó útvonalán, de probléma nélkül megúszták az utazást.

A brit és a francia hatóságok csak azzal a feltétellel engedték meg a történelmi átkelést, hogy a gondolát kísérőhajó követi. A két gondolás már a múlt héten meg akarta tenni a távot, de akkor még nem sikerült megszervezni a biztonsági kíséretet. Most azonban akadt egy önkéntes ausztrál vitorlázó, aki vállalta, hogy átkíséri őket a szoroson. Liszka a sikeres átkelés után azt mondta újságíróknak: evezés közben "sok-sok velencei dalt énekeltünk, hogy jól érezzük magunkat". Oriót és társát a calais-i kikötőben ujjongó velencei barátok és gondolás kollégák tömege várta.

A vállalkozás célja jótékonysági pénzgyűjtés volt: Orio és Liszka a ritka betegségek kezelésére létrehozott vicenzai intézet javára gyűjt. Az intézmény olyan betegeket kezel, akiknek gyógyítását nem fedezi az olasz egészségbiztosítás.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.