Szabina
4 °C
12 °C

Folytatódott a béranyaper

MTI
2001.09.18. 15:17
A hatodrendű vádlott meghallgatásával, a vádirat ismertetésével folytatódott kedden az úgynevezett béranyaper, melynek elsőrendű vádlottját Ceizel Endre orvos genetikust emberkereskedelemmel foglalkozó szervezet keretében bűnsegédként elkövetett családi állás megváltoztatása miatt állították a Fővárosi Bíróság elé. Az ügyészség vádirata szerint a vádlottak haszonszerzés céljából külföldi örökbefogadásokat szerveztek és bonyolítottak le, illetve az érintett anyák az illetékes magyar gyámhivatal tudta nélkül mondtak le gyermekükről.

A hatodrendű vádlott, T. Krisztina, fenntartva írásban tett vallomását, nem kívánt a bíróság kérdéseire válaszolni. A nő korábban azt vallotta, hogy Ceizel tájékoztatta arról 1994-ben, hogy megoldható lehet a külföldön történő lemondás is a születendő gyermekről, amiért pénzt is kaphat. T. Krisztina az Egyesült Államokban adott életet gyerekének, amiért 4000 dollárt kapott az örökbefogadó amerikai házaspártól.

Czeizel Endre a tárgyaláson tagadta, hogy az örökbeadási lehetőség kapcsán valaha is beszélt volna a nőnek pénzről. Az orvos elmondta: ő a harmadik találkozásukkor T. Krisztinának beutalót adott a gödöllői anyaotthonba és a történet folytatásáról ezt követően nem is tudott.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!