Prostituáltnak eladott magyar lányt szabadítottak ki Ausztriában

MTI
2002.01.11. 19:06
Az ausztriai Nezsiderben (Neusiedl am See) emberkereskedőket fogtak az osztrák rendőrök, s kiszabadítottak egy magyar lányt, akit azért hoztak Ausztriába, hogy itt egy grazi bárban prostituáltként dolgoztassák.

A pénteki közlemény szerint a rendőrök névtelen bejelentés alapján figyeltek egy társaságot, amelynek legalább egy tagját ismerték, mert testvérét korábban embercsempészés gyanújával vették őrizetbe.

A társaság néhány tagja elhagyta a kávéházat és autóba szállva elindult. A rendőrök megállították a kocsit, a benne két osztrák férfi mellett egy magyar lányt találtak, akiről nyomban kiderült, hogy nem saját akaratából érkezett Ausztriába, hanem arra kényszerítették, hogy itt prostituáltként dolgozzon. A két férfinak Grazba kellett volna kísérni a lányt, akit a nezsideri kávéházban vettek át, s akitől már elvették útlevelét. Kiderült az is, hogy az az illető, aki a lányt Ausztriába hozta, ötezer schillinget kapott.

A társaság egyébként már korábban is "szállított" egy magyar lányt a grazi éjszakai klubnak. Az illetőket szabadlábon hagyták, de feljelentést tettek ellenük.