Közel 30 milliót lopott össze

MTI
2002.02.01. 09:27
Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki tavaly március és december között harminc betörést hajtott végre Debrecen előkelő negyedében, a Nagyerdő lakásaiban. Egyedül követte el cselekményeit.

A rabló jól ismerhette a környéket, mert minden "meglátogatott" lakásból gazdag zsákmánnyal távozott. Mindig ugyanabban az időszakban, hétvégeken, esténként, ugyanazokban az utcákban hajtotta végre akcióit. Napközben kifigyelte a kiszemelt lakásokat, majd sötétedés után lépett akcióba. Minden alkalommal ugyanazt a módszert alkalmazta: kővel bedobta a ház ablakát. Azon bemászva arany ékszereket, készpénzt, kisebb műszaki cikkeket magához véve távozott.

A bűncselekmények azonos időpontja, helyszíne és módszere lett a veszte. Hatvan rendőr és polgárőr lepte el a környéket, csalta kelepcébe a tolvajt. Az amúgy büntetett előéletű férfi mintegy 30 milliót rabolt össze. Jelenleg előzetes letartóztatásban várja büntetését. A bíróság minimum három évre büntetheti a többszörös visszaesőt, aki előző büntetését is betörések miatt kapta.