Gyöngyi
2 °C
13 °C

Ombudsmani vizsgálat Terry Black ügyében

Népszabadság
2002.02.14. 09:18
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hivatalból vizsgálatot rendelt el Terry Black ügyében - nyilatkozta a napilapnak Mester Csaba, a transzszexuális előadóművész jogi képviselője. Ismertetése szerint Takács Albert ombudsman kedden levélben tájékoztatta a vizsgálat megindításáról.

A jogi képviselő úgy tájékoztatott: az állampolgári jogok biztosánál beadványban jelzi, hogy az ügy mely pontjait tartja különösképpen aggályosnak. Mester Csaba hozzátette: jóllehet a dokumentumokból jogilag nem derül ki, de nyílt titok, hogy ügyfelét mássága miatt érte megkülönböztetés az örökbefogadási eljárás során. Emlékeztetett arra, hogy mindaddig rendben folytak a dolgok, amíg Harrach Péter szociális és családügyi miniszter fel nem háborodott a transzszexuális ember örökbefogadási igényén.

Az ügyvéd szerint a gyermeknevelésnek és a nemi identitásnak semmi köze nincsen egymáshoz. A gyámhivatal megismételt alkalmassági vizsgálata is rámutat, hogy a gyermek nemi identitását nem determinálja örökbe fogadó szülőjének szexuális beállítottsága.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.