Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Felrobbanhatnak egy budapesti gázüzem palackjai

2002.04.03. 12:41
Kigyulladt 12 acetilén gázpalack a X. kerületi Noszlopy utcában, a Messer Hungarogáz gázpalackozó üzemében - tájékoztatott a tűzoltóság. A tűzoltók jelenleg a palackok hűtésén dolgoznak, igen veszélyes körülmények között, ugyanis a telepen több ilyen gázpalack is található. A szakemberek egy hőkamerával vizsgálták, elindult-e már a robbanáshoz vezető vegyi folyamat. A mérés szerint mindenképpen bekövetkezik a robbanás, ezért értesítették a rendőrség speciális egységét, mely mesterlövészek segítségével "kilövi" a felhevült palackokat. Ha sikerül a kellő hőfok alatt tartani a többi palackot, akkor nem következik be láncreakció. A környéket lezárták, mivel nem messze az üzemtől található egy benzinkút is.

A palackokat előzőleg nyomásellenőrzésre vitték be az üzembe. A dolgozók egy hatalmas durranásra lettek figyelmesek: az egyik fémrekesz begyulladt. Egy rekeszben tizenkét palack van; az égő rekeszt targoncával az udvar közepébe vitték.

Jelenleg a mesterlövészek lövik a palackokat: két lövész két lövést ad le egy palackra. Furcsa jelenség, hogy a palackok a kilövés után újra belobbanak, ám ezeket a tűzoltók már öt perc alatt el tudják oltani, de akkor újra ki kell lőni őket. Összesen hat palackot akarnak kilőni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.