Bush: fussatok!

MTI
2002.06.13. 06:02
A Fehér Ház szerdai bejelentése szerint George Bush amerikai elnök a jövő héten jelentős erőfeszítéseket kíván tenni az amerikai lakosság elhízásának csökkentése és edzettségének növelése érdekében: futásra biztatja honfitársait, és maga is jó példával rohan majd elöl.

Az "Egészségesebb Egyesült Államokért Kezdeményezés" jegyében az elnök attól sem riad vissza, hogy június 22-én, szombaton három mérföldes futóversenyt szervezzen a fehér házi apparátus főemberei és a kormánytagok között. E viadal helyszíne a Fort McNair katonai támaszpont lesz. Nem világos egyelőre, hogy az elnök melyik csapatban indul, illetve hogy csapattagként indul-e egyáltalán, vagy pedig - minként az egy főparancsnoktól elvárható - mindig az élen fog haladni.

Miközben az elnök futva tapossa a támaszpont gyepét, illetve salakját, felesége, Laura asszony egy másfél mérföldes erőltetett gyalogmenetet vezet majd a kevésbé robbanékony kormányzati munkatársaknak. Két nappal a Fort McNair-i futás előtt George Bush a floridai Orlandóból Washingtonba érkezett (de persze nem futva érkezett) öregek egy csoportjával kíván találkozni, és megvitatja velük az időskori testedzés átfogó kérdéskörét. A maga eszközeivel az amerikai belügyminisztérium is hozzájárul a testedzési kampány sikeréhez: a június 22-23-i hétvégén belépőjegy nélkül lehet látogatni a tárca kezelésében levő nemzeti parkokat szerte az Egyesült Államokban.