Vádemelés a romákra támadó drukkerek ügyében

RSK
2002.06.13. 09:19
A rendőrség a napokban lezárta a nyomozást: a szerencsi ügyészség vádat emel egy DVTK szurkoló ellenl, aki tavaly ősszel romákat bántalmazott. Tavaly októberben csapatuk nyíregyházi mérkőzésére utazva a magukat Harcosoknak nevező diósgyőri ultrák ötven-százfős bandája rasszista jelszavak kíséretében rátámadott előbb a taktaharkányi, majd a tarcali vasútállomás közelében tartózkodó romákra.

A kőzáporok miatt egy személy súlyosan, egy másik könnyebben megsérült. A szerencsi rendőrkapitányság a több hónapig tartó nyomozás során megvizsgálta, hogy a csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja mellett felmerülhet-e a rasszista indíték, ám utóbbit később elvetették.

A szemtanúk szerint az atrocitásokban több tucatnyi ultra vett részt, a napokban lezárt nyomozás után azonban az ügyészség mindössze egyetlen személy ellen emelt vádat garázdaság miatt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség szóvivője, Martossy György tájékoztatása szerint a tanúk a szembesítésen egy férfit ismertek fel elkövetőként. Az ügyet jövő héten pénteken a Szerencsi Városi Bíróság tárgyalja majd.