Ambrus
-7 °C
3 °C

Enyhülő havazás, járhatatlan utak

2003.01.11. 13:17
Az országban már csak helyenként fordul elő gyenge havazás, járhatatlan utak Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyében vannak, a főutak járhatók, az alsóbbrendűeken viszont mindenütt nehéz a közlekedés.
Borsodban 8 alsóbbrendű út nem járható, közúton megközelíthetetlen Tiszalúc, Taktaszada, Lácacséke, Dámóc és Monyha. A megyében 20 összekötő út csak egy nyomsávon járható - közölte az Útinform ügyeletese. Győr-Moson-Sopron megyében 7 út nem járható, 27 pedig csak egy nyomsávon. Vas megyében 6 alsóbbrendű út csak igen nehezen járható.

Fejér megyében már megszüntették a hóakadályokat, minden úton lehet közlekedni. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28 alsóbbrendű úton csak egy nyomsávon lehet haladni.

Csúszós utak

Az autópályák mindenütt vizesek, sónedvesek. A déli órákban az M1-esen Martonvásárnál, az M3-ason pedig Kál térségében szállingózott a hó. A főutak országszerte latyakosak, a mellékutak havasak, síkosak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a délelőtti órákban már csak néhol volt gyenge havazás. Észak felől száraz, hideg levegő érkezik, de délután még előfordulhat kisebb havazás, a dél-keleti országrészben még vasárnap is számítani lehet kisebb mennyiségű hóra. Az előrejelzés szerint a szél erős marad, néhol viharos erejű széllökések is várhatók, ezért hófúvásokra kell számítani

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.