Előd
5 °C
12 °C

Már csak egy település maradt Tél Tábornok fogságában

2003.02.08. 11:09
Tizenöt hóval elzárt település van Magyarországon, az érintett falvakban mintegy 14 ezren laknak - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Véleménye szerint a délutáni órákra valamennyi még elzárt települést elérik a hómarók. A hétvégén viszont az ország valamennyi síterepén kitűnő minőségű hó várja a sportos magyarokat.
Kelet-Magyarország valamennyi települése megközelíthető. Fejér megyében 6, Veszprém megyében 2, Tolna megyében 3, Baranya megyében 3, Bács-Kiskun megyében 1 települést zár el a külvilágtól a nagy hó. A közútkezelő vállalatoknak az éjszaka több utat is sikerült felszabadítaniuk. Az Útinform tájékoztatása szerint a 6-os főút is mindenütt két nyomon járható.

Kunpeszér az utolsó

Az északi megyékben havas, hókásás, síkos a főutak burkolata, de hasonló a helyzet Tolna megyében és Szombathely környékén is. Továbbra is járhatatlan a Zagyvaszántó és Nagykökényes közötti út egy szakasza Heves megyében. Bács-Kiskun megyében csak Kunpeszér megközelíthetetlen, a települést várhatóan délre érik el a hómarók. Feloldották a dunaföldvári hídon a kamionforgalomra vonatkozó korlátozást. A bajai Duna-hídon, amelyet az elmúlt napokban több alkalommal is le kellett zárni, szintén zavartalan a közlekedés. Budapesten megkezdődött a mellékutak és a lakótelepek takarítása.

Kékestetőn egy méteres a hó

Az ország egész területén sportolásra alkalmas terepek várják a sível és szánkóval felszerelkezetteket. A legjobb minőségűnek az Északi középhegység pályái ígérkeznek, ám megközelítésük a normalizálódó közlekedési lehetőségek ellenére is nehéz. A Mátrában Galyatetőn és Kékestetőn közel egyméteres hó hullott - a hómunkások a tömörítésen fáradoznak, a hétvégére várhatóan kifogástalan síterepek lesznek -, a felvonók is üzemelnek. Hasonlóan jó terepek találhatók Mátraszentistvánon és Mátraszentimrén. A Bükkben Bánkút kizárólag hólánccal közelíthető meg - jelenleg nem mindegyik felvonó működik. A Börzsönyben - Kemence, Nagy-Hideg-hegy - kisebbek a nehézségek a közlekedéssel, és a pályák kiváló állapotban vannak. A Budapest közeli terepekre sem lehet panasz, és itt kisebb nehézséggel kell szembe nézni az autótulajdonosoknak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.