Judit
-2 °C
8 °C

'Hallo, itt Fidel Castro'

2003.01.08. 09:48
Magnószalagról bejátszott Castro-beszédrészletekkel tréfálta meg Hugo Chávez venezuelai diktátort két miami rádiós műsorvezető. Chávez elnök kedélyesen elbeszélgetett a hangfelvétellel privát levelezésükről és a dátumról. A telefont csak akkor csapta le, amikor a két műsorvezető kilétét felfedve szitkozódni kezdett.
Chávez elnök bedölt a tréfának. Egy floridai rádió reggeli műsorvezetői szerdán privát vonalon felhívták a venezuelai diktátort és Fidel Castro-hangfelvételeket játszottak be, írja a BBC. Chávez elhitte, hogy a kommunista vezérrel beszélget, azonban amikor a két műsorvezető leleplezte a csalást, azonnal letette a telefont.

Milyen nap van ma?

"Megkapta a levelemet?" - kérdezte Castro hangfelvételről. Chávez valóban kaphatott üzenetet diktátor barátjától, hiszen válasza szerint az "rendben megérkezett". Cháveznek még az sem lett gyanús, amikor a hangfelvételről beszélő diktátor azt kérdezte, vajon szerda van-e, vagy csütörtök.

A két műsorvezető ekkor felfedte identitását, majd válogatott szitkokat szórt a venezuelai elnök fejére. Chávez dühödten lecsapta a telefont.

Fidel a vonalban

A két műsorvezető, Joe Ferrero és Enrique Santos reggeli műsorában rendszeresen eljátssza a "Fidel a vonalban" című tréfát. A trükkhöz a kubai kommunista diktátor és a mexikói elnök tavalyi találkozójának hangfelvételéből vágnak össze részeket. Ferrero és kollégája Chávez stábját becsapva szerezte meg az elnök közvetlen számát, tudta meg a BBC a műsorvezetőktől. Könnyíthette dolgukat, hogy a két diktátor szoros barátságot ápol.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!