Ágnes
-11 °C
-4 °C

Rablógyilkosok végezték ki a Szalma családot

2005.02.21. 09:14
Nem a maffia, hanem egy rablógyilkos csoport végzett a horgosi Szalma családdal. Vagyis nem leszámolás történt, hanem haszonszerzésből elkövetett rablógyilkosság – legalábbis ezt állítja nyilvános közleményében Jovan Prijics szerb különleges ügyész.
Rablógyilkosok végezte ki haszonszerzésből a hattagú horgosi Szalma családot, ezért az ügy vizsgálatát a továbbiakban átveszi a szervezett bűnözés ügyében illetékes belgrádi különbíróság ügyészsége.

Az MTI megkapta hétfőn a különleges ügyészség és a szabadkai kerületi ügyészség közös közleményét, amely szerint a hattagú horgosi magyar családot január 24-án egy bűncsoport gyilkolta meg haszonszerzésből, ezért - a vonatkozó törvény értelmében - a bűnesettel ezentúl az ilyen ügyekben illetékes belgrádi különbíróság ügyészsége foglalkozik.

"Egy sor körülmény, amelyet a szabadkai kerületi törvényszék vizsgálóbírója által készített jegyzőkönyv dokumentál, illetve más operatív adatok is arra utalnak, hogy a szóban forgó bűntényt szervezett bűncsoport követte el, s az indíttatás haszonszerzéssel függ össze" - áll a közleményben, amelyet Jovan Prijic, a belgrádi különleges ügyészség főügyésze és Novica Bojovic, szabadkai ügyvezető kerületi ügyész látott el kézjegyével.

Elvágták az asszony torkát

A bűntényt 2005. január 24-én hajtották végre az esti órákban, az áldozatok holttestét február 1-én találták meg. A közlemény szerint a családfőt, a negyvenéves Szalma Nándort, 34 éves feleségét, illetve kiskorú gyerekeit Dávidot (13) és Bettinát (9) egy lövéssel ölték meg közelből, 7,65-ös kaliberű pisztolyból. A nagyszülőket, a 69 éves Szalma Józseffel több késszúrással, míg feleségével, a 65 éves Jolánnal több késszúrással és a gége elvágásával végeztek.

A Blic című belgrádi napilap olyan értesüléseket szerzett, hogy a feljelentés ismeretlen tettes ellen szól, és nem nevezi meg konkrétan a gyanúsítottat.

Nem magyar fegyver

Berta László, a magyar Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatója a múlt héten a Vecernje Novosti című belgrádi napilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a szerb rendőrség továbbított a magyar rendőrségnek egy 7,65-ös kaliberű töltényhüvelyt, amelyet a horgosi bűntény színhelyén találtak, abban a házban, ahol a fiatal családfő lakott feleségével és két gyerekével. A töltényhüvely szériaszámából kétséget kizáróan megállapították, hogy nem Magyarország területéről származik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!