Előd
5 °C
11 °C

Pizzafutárnak álcázott rendőr tette ártalmatlanná a túszejtőt

2002.11.18. 21:38
Egy teljes iskolai osztályt ejtett túszul egy késsel felfegyverkezett tinédzser Spanyolországban. A túszejtő egymillió eurót követelt. A fiút végül félnapos alkudozás után ártalmatlanná tették.
Pizzafutárnak álcázott rendőr tette ártalmatlanná azt a - korábban felnőtt férfinak hitt - kiskorút, aki hétfőn egy Barcelona külvárosában lévő iskolában 25 diákot és egyik tanárnőjüket ejtette túszul.

Minden túsz szabad

A rendőrségi bejelentés szerint az összes gyerek szabad, valamennyien sértetlenül szabadultak ki a három és fél órás fogságból. A rendőröknek sikerült ártalmatlanná tenniük a 16 éves túszejtőt, aki utóbb már csak négy túszt tartott hatalmában. Az eset szerencsés befejezését az segítette elő, hogy a túszejtő pizzát kért a hatóságoktól a hatalmában tartott éhes gyerekeknek. A pizzafutárnak álcázott rendőrnek pedig sikerült ártalmatlanná tennie a fiatalt.

Tizenhat éves túszejtő

Angel Acebes Paniagua spanyol belügyminiszter megerősítette, hogy a túszszedőt, aki az iskola korábbi tanulója volt, őrizetbe vették. Az AP jelentése szerint a túszdráma végére kiderült, hogy a felnőttnek hitt férfi, valójában még kiskorú: 16 éves. Úgy jutott be az iskolába, hogy a gyerekeikért érkező szülok által használt csengőt használta. A fiú is egykoron az iskola tanulója volt, de nem tudta befejezni azt. Célja egyébként a pénzszerzés volt: a túszok elengedésért cserébe egymillió eurót követelt. Néhány óra alatt azonban szinte mindenkit kiengedett, míg végül őt magát fogták el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.