Judit
3 °C
6 °C

Horváth Szilárd feladná magát, de feltételei vannak

2002.05.12. 21:55
A legfőbb ügyész jelenlétében adná csak fel magát a rendőrségen Horváth Szilárd, akit a hatóságok összefüggésbe hoznak a móri rablógyilkossággal. A férfi ügyvédje azt is feltételül szabta, hogy ügyfelét ne gyanúsítsák meg és ezt vállalják írásban. A rendőrség szerint teljesíthetetlen a kérés és azt javasolják: ha Horváth fél tőlük jelentkezzen a bűntetésvégrehajtásnál, hiszen ők is köröztetik.
Felvette a kapcsolatot vasárnap a rendőrséggel egy ügyvéd, aki Horváth Szilárdot, a móri bankrablással kapcsolatba hozott egyik körözött férfit képviseli. Bolcsik Zoltán dandártábornok, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője az MTI információját megerősítette.

Elmondta: az ügyvéd azt javasolta, hogy a legfőbb ügyész tartózkodjon a rendőrségen, amikor Horváth Szilárd feladja magát, és emellett vállalják írásban, hogy nem gyanúsítják meg ügyfelét. A dandártábornok közölte, hogy a rendőrség a feltételeket nem fogadta el. Elmondása szerint azt ajánlották az ügyvédnek, hogy ha Horváth Szilárd fél tőlük, akkor jelentkezzen a büntetés-végrehajtásnál, mivel amúgy is ők köröztetik.

Az országos kereskedelmi televíziókban szombaton azt közölték, hogy Horváth Szilárd családtagjainak jelezte, nincs köze az Erste Bank móri fiókjában történt mészárláshoz, és a férfi ezt egy ügyvéden keresztül kívánja bizonyítani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.