Vilma
-7 °C
4 °C

Mérget kevert férje ételébe

2004.04.07. 13:40
Őrizetbe vett a rendőrség egy nyírgyulaji asszonyt, aki a gyanú szerint ételébe kevert méreggel megölte a férjét. A gyilkossággal alaposan gyanúsítható asszony maga is kórházba került, mert főzés közben beszívta a fazékból felcsapódó, méreggel keveredett gőzt.
Megmérgezte férjét és közvetve házörző ebeit is egy nyírségi asszony. Az eset még január közepén történt, a nyírgyulaji asszonyt azonban csak vizsgálatok lezárulta után, e hét kedden vették őrizetbe. Az 54 éves nő maga is kapott a halálos dózisban adagolt méregből, ám ő az orvosi kezelésnek köszönhetően életben maradt. A gyanúsított nő nem ismerte be tettét, ám a nyomozók szerint az összegyűjtött bizonyítékok mostanra egyértelművé tették a bűnösségét.

Gyanús momentum

A házaspár viszonya már hónapokkal az eset előtt megromlott. A családi viszály végül odáig fajult, hogy az asszony január elején elhatározta, hogy végez a férjével. Az ügy első gyanús momentuma az volt, hogy a szabolcsi településen élő asszony január 13-án, főzés közben rosszul lett. A kiérkező mentők mérgezési tünetekkel vitték kórházba, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A rendőrség még aznap kihallgatta a férjet is, de az nem tudta, hogy mi történt a feleségével. Meghallgatása után a férfi hazament, és evett a felesége által készített ételből. Három nappal később hozzátartozói holtan találták a lakásban.

Csaknem magát is megmérgezte

A férj halála után a rokonok kidobták a kutyáknak a konyhában talált maradékot, és az állatok hamarosan elpusztultak. Az ételmintákban a szakértők egy erős talajfertőtlenítő szer nyomait találták. A rendkívüli haláleset vizsgálatakor egyértelművé vált, hogy a mérget csak a nő adagolhatta bele a férfi ételébe, s ugyanazt az ételt kapták meg később a kutyák is.

Az is bebizonyosodott, hogy ő maga azért lett rosszul, mert főzés közben beszívta a fazékból felcsapódó, méreggel keveredett gőzt. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a nőt, akinek korábbi vallomásai és egyéb bizonyítékok megalapozottá tették a gyanút, hogy megromlott házasságára így kívánt pontot tenni. A feleséget ezek után kedden őrizetbe vették, majd eljárást indítottak vele szemben, előre kitervelt emberölés alapos gyanújával.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.