Miklós
-7 °C
4 °C

Záporok zavarhatják meg a hétvégi napozást

2006.06.16. 12:05
A hétvégén is marad a meleg, a nappali hőmérséklet eléri a 30 fokot, de éjszakánként sem esik 20 fok alá. Szombat délutántól záporok, zivatarok várhatóak.

Hétvégére is marad a jó idő, szombaton a nappali csúcshőmérséklet 30 fok körül alakul, vasárnap ennél alacsonyabb lesz, 28 fok. A csökkenés oka mindössze annyi, hogy vasárnap több zápor, zivatar várható, több lesz a felhősödés, így kevesebbet süt majd a nap, mondta el az Indexnek Bóna Márta meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Aki napozást, strandolást tervez hétvégére, időzítsen szombat délelőttre, délutántól ugyanis záporok, zivatarok várhatóak. A csapadék először az ország déli részét éri el, így a Balaton környékén korábban kezd majd esni, mint például Szegeden. Az ultraibolya-sugárzás erős lesz, óvatosan kell napozni.

Esténként is kellemes lesz a hőmérséklet, pénteken derült, nyugodt este várható 20-25 fok körüli hőmérséklettel. Szombat és vasárnap este már zivatarok érik el a Kárpát-medencét, az amúgy 21-26 fokos hőmérséklet csapadék idején 6-8 fokot visszaesik, a szél viharossá fokozódik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!