Szabina
4 °C
12 °C

Melegrekordok és napsütéses hétvége

2002.11.15. 13:05
Várhatóan több hőmérsékleti rekord is megdől a hétvégén Magyarországon. Szombatra és vasárnapra sok napsütést és erős szelet ígér a meteorológus. A jövő hét már esővel, és az évszaknak megfelelő hűvös idővel köszönt be.
Baján 21,6 fokkal már csütörtökön megdőlt a hőmérsékleti rekord Magyarországon, mondta el az Indexnek Gácser Vera meteorológus. Hozzátette: várhatóan pénteken Budapesten is új rekordok születnek, mert a fővárosban 24 fok várható. Pillanatnyilag az ország egész területén legalább 10 fokkal melegebb van a szokásosnál.

Napsütés, erős széllel

Szombaton napsütéses, száraz idő várható, csapadékra nem kell számítani. A déli országrészben akár 25 fok is lehet, azonban az ország egész területén erős szél fúj majd, és helyenként viharos széllökések várhatók. Hajnalban és este 10-15 fok között lesz a hőmérséklet. Vasárnap felhősödés zavarja meg a napsütést és a szél ereje is mérséklődik. Szórványosan zápor, eső is előfordulhat. Csökken a nappali felmelegedés, napközben 16-21, éjszaka 10-11 fok valószínű.

Eső hétfőn

Hétfőn egy ciklon vonul át az ország felett, ami sok csapadékot és hűvösebb időt hoz a Kárpát-medencébe. Hétfőn országszerte esőzésre lehet számítani. Kedden csökken a csapadék mennyisége, napsütéses időjárásra azonban már csak szerdán várható.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!