Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Tűzriadó egy japán atomerőműben

2003.07.04. 09:53
Egyes hírek szerint tűz ütött ki egy használaton kívüli japán atomerőműben Japán középső részén. A tűz nem fenyegette a reaktort.
Japán illetékesek szerint egyelőre nem tudni pontosan mi történt a Japán középső részén fekvő curugai erőműben, ahol péntekre virradóra tűzriadót rendeltek el. Hozzátettek: az üzemen kívül helyezett erőműben nem történt radioaktív szivárgás, és sérültekről sem érkezett jelentés. Meg nem erősített információk szerint az erőműhöz tartozó hulladékégető gyulladt ki. A helyi hivatal szóvivője szerint valóban füst látszott az épületnél, de az olyan gyorsan eloszlott, hogy a tűzoltóknak nem kellett oltaniuk sem.

Balesetek sora

A Tokiótól 350 kilométerre nyugatra fekvő atomerőműben három hónappal ezelőtt állt le az energiatermelés. Az erőművet hamarosan teljesen bezárják. A curugai atomerőműben az elmúlt években több riasztás is volt, egyszer pedig sugárzó gáz is kijutott. A japán atomerőművekben több baleset is történt az elmúlt években, a legsúlyosabb 1999-ben volt. Akkor két munkás vesztette életét a laza biztonsági előírások miatt, jelentette a BBC.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!