Judit
-2 °C
8 °C

Kollektív öngyilkosság Japánban: kilenc halott

2006.03.10. 09:50
Kilencen követtek el újabb kollektív öngyilkosságot Japánban, a rendőrség gyanúja szerint a két különböző csoport tagjai az interneten beszélték meg akciójukat.

Mint a rendőrség pénteken közölte, öt férfi és egy nő (valamennyien huszonévesek) holttestét egy autóban találta meg a rendőrség péntek hajnalban Csicsibu településen, Tokiótól mintegy 80 kilométerre északnyugatra. Az öngyilkosok faszenet égettek a lezárt járműben, és az így keletkezett széngáz végzett velük.

Egy másik, egy férfiból és két nőből álló csoport még szerdán követett el kollektív öngyilkosságot a Tokiótól 575 kilométerre északnyugatra fekvő Aomoriban. A három 20-30 év körüli fiatal hasonló módszerrel végzett önmagával. A Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint egy kórházban találkoztak, és ott közölték szándékukat, hogy meg akarnak halni. Búcsúlevelet nem hagytak hátra, de a a rendőrség gyanúja szerint a két különböző csoport tagjai az interneten beszélték meg akciójukat.

Tavaly 91-en követtek el hasonló, előzőleg a világhálón - egymást addig nem ismerő emberek között - megbeszélt öngyilkosságot Japánban, csaknem kétszer annyian, mint 2004-ben, amikor 55-en választották ezt a halált. 2003 óta, amikor a hatóságok először regisztrálták az internetes kollektív öngyilkosságokat, megháromszorozódott az ilyen cselekedetek száma.

Ezt a jelenséget a 90-es évek végén figyelték meg először világszerte, Guam szigetétől Hollandiáig. A legtöbb internetes öngyilkosság Japánban történt, amely amúgy is élen jár az öngyilkosságok tekintetében. A szigetországban 2004-ben több mint 32 ezren váltak meg önszántukból életüktől.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.