Auguszta
5 °C
22 °C

Holtan találták meg a szívbeteg kisfiút

2005.09.16. 17:31
Nem sikerült időben megtalálni a szerdán este eltűnt, szívbeteg jászberényi kisfiút. A négyéves gyermeknek naponta többször életmentő gyógyszert kellett volna bevennie. A rendőrök, határőrök, tűzoltók és polgárőrök az egész környéket átkutatták.

Nem sikerült időben megtalálni a szerdán este eltűnt, szívbeteg jászberényi kisfiút. A négyéves gyermeknek naponta többször életmentő gyógyszert kellett volna bevennie.

A rendőrök, határőrök, tűzoltók és polgárőrök kora reggeltől folytatták a szerdán déltájban Jászberényben, nagyszülei lakásának udvaráról eltűnt négy év körüli szívbeteg kisfiú felkutatását.

A gyermek holttestét végül búvárok találták meg, az eltünés helyétől mintegy száz méterre a Zagyva folyó vízében - jelentette a HavariaPress. Egyelőre nem tudni, hogy a gyermek halálát fulladás, vagy a betegsége miatti szívleállás okozta, jelentette a TV2.

Quaddal is keresték

A keresésben 44 rendőr, 24 határőr, 14 tűzoltó, 15 polgárőr és több mentőkutyás csapat vett részt.

A kutatást egy budapesti katasztrófavédelmi cég 3-3 terepjáróval, quaddal, azaz speciális négykerekű motorral és motoros ernyővel segítette.

A kutatásban résztvevők az eltűnés színhelyétől ismét végigjártak minden házat, a közeli Zagyva partot, illetve a város határán lévő területeket.

Éjszaka csak a mentőkutyások keresték

Csütörtök pirkadattól összesen százötvenen vettek részt a holland-magyar állampolgárságú Bongers Leon - eddig eredménytelen - felkutatásában. A települést rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és mentőkutyás csapatok tagjai fésülték át. A hír hallatán nagyon sok jászberényi is bekapcsolódott a keresésbe. Az éjszakai órákban csak a mentőkutyások végezték a keresést.

A négy év körüli kisfiú a jászberényi Lomb utcai házból szerdán dél után nem sokkal akkor távozott el, amikor dédnagymamája öt-tíz percre magára hagyta, hogy a házból cipőt hozzon a lábára.

Létfontosságú gyógyszer

Miután észrevették, hogy a kapu nyitva van, a nagymama, a gyermek anyja és annak fiútestvére azonnal Leon keresésére indultak, végigjárták a környéket, de nem találták meg. A rendőrségnek ezt követően jelentették be a kisfiú eltűnését.

A Leon megszületése óta háromszor esett át komoly műtéten. A szívbeteg gyermeket édesanyja egyedül nevelte. Betegsége miatt többek között Tensiumin nevű gyógyszert szedett minden reggel és este, ennek bevétele egy szívspecialista orvos véleménye alapján létfontosságú volt számára.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!