Mária
-7 °C
3 °C

A rekordbevétel ellenére is emel
a Szerencsejáték Rt.

2003.03.12. 14:46
A Szerencsejáték Rt. április 13-tól 15 százalékkal emeli legnépszerűbb játékainak részvételi díját - értesült az Index. A társaság annak ellenére emeli 130-ról 150 forintra az alapjátékot, hogy a tervezettnél csaknem 25 százalékkal több, 102 milliárd forint árbevételt ért el.
A jelenlegi 130-ról 150 forintra emeli az ötös-, a hatoslottó és a joker alapjáték részvételi díját. A most érvényes árakat a társaság 2001-ben állapította meg, a korrekció a kétéves inflációnak felel meg - tájékoztatta az Indexet Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója.

Az új díj elsőként az április 14-ével kezdődő, a 16. hétre érvényes játékokra vonatkozik, amelyek az április 19-én, szombaton, illetve április 20-án, vasárnap esedékes sorsoláson vesznek részt.

Nagybani fogadóknak
Öthetes fogadások esetében a módosított árat első alkalommal a március 17-én befizetett játékoknál kell alkalmazni. Mégpedig oly módon, hogy az április 13-át megelőző hetekre változatlanul 130 forintba kerül egy alapjáték, az emelt részvételi díjat csak az április 13-át követő időszakra kell megfizetni. (Például: egy március 17-től kezdődő öthetes alapjátéknál négy hetet 130, egy hetet pedig 150 forinttal lehet érvényesíteni. Ha a befizetés időpontja március 24-e, akkor három hét 130, két hét 150 forintba kerül, és így tovább.)

"Vissza a játékosnak"

Az áremelésből adódó többletbevétel egy része, nagyjából a fele a játékszervezési költségek elmúlt kétévi növekedésének ellensúlyozására szolgál. Az igazgató tájékoztatása szerint a másik fele visszajut a fogadókhoz, és "a jelenleginél mintegy 15 százalékkal magasabb nyeremények képzését, illetve kialakulását teszi lehetővé". A cég 2003-ban nem tervezi más játékai és fogadásai részvételi díjait megváltoztatni.

Csúcsbevétel

Mint arról beszámoltunk, a tervezettnél csaknem 25 százalékkal több, 102 milliárd forint árbevételt ért el tavaly a Szerencsejáték Rt. A 2001. évinél 38 százalékkal nagyobb árbevétel elsősorban az ötös lottó iránti nagy érdeklődéssel magyarázható: e számsorjátékon tavaly többször hatalmas összegű nyereményalap halmozódott föl. Ezek sorából a magyar szerencsejátékok történetében eddig példátlan összegű, 2,971 milliárdos főnyeremény emelkedik ki, amit éppen az év utolsó ötös lottó sorsolásán vittek el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!