Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Lecsukták a bombával viccelő utast

2004.01.20. 13:15
Nem megfelelő választ adott a táskája tartalma iránt érdeklődő biztonsági személyzetnek egy brit lány a miami reptéren. A bomba szóra azonnal letartóztatták.
Pillanatok alatt börtönben találta magát az a fiatal brit nő, aki az amerikai Miami nemzetközi repülőterén tréfásnak szánt kiszólással azt mondta a biztonsági személyzetnek, hogy bomba van nála - írta a keddi Sun. A brit bulvárlap értesülései szerint a 21 éves Samantha Marson a British Airways járatával tért volna haza Londonba, amikor a repülőtér biztonsági személyzete még a beszállás előtt szúrópróbaszerű vizsgálatnak vetette alá.

A rendőr kérdésére, hogy mi van a nála lévő hátizsákban, a lány nevetgélve válaszolta, hogy bomba. Azonnal bilincs csattant a kezén, a repülőtéren teljes körű riasztást rendeltek el, Marsont pedig néhány órán belül, bilincsbe verve, rendőrbíró elé vezették, aki elrendelte őrizetben tartását a bírósági eljárásig.

Kimondta a bébetűs szót

Ez akár hat hónapi vizsgálati fogságot is jelenthet, amelyet a fiatal nőnek kemény bűnözők között kell eltöltenie - írta a Sun.

Marson idős papája a lapnak azt mondta, hogy beszélt a miami rendőrséggel, ahol elmondták: lányát azért vették őrizetbe, mert "ki merte mondani azt a bébetűs szót". Az amerikai hatóságok az ilyesmit rendkívül szigorúan veszik, és ha valaki bombáról beszél, az "nem vicc" - nyilatkozta a miami rendőrség szóvivője a bulvárlapnak.

A brit külügyminisztérium illetékesei közölték, hogy már vizsgálódnak az ügyben, a British Airways pedig nyilatkozatban kérte utasait az olyan kijelentések mellőzésére, amelyek "alkalmat adhatnak a félreértésre ... mert az amerikai hatóságok igen komolyan veszik ezeket".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.