Miklós
-7 °C
4 °C

Gyújtogatássorozat Kamaraerdőn

2003.03.12. 11:26
Kamaraerdőn december óta a nyolcadik faház égett le. A szerdai eset a korábbiaknál jóval súlyosabb, mivel ezúttal egy öttagú család tartózkodott a házban. A tüzet hajnal fél négykor egy négyéves kisgyermek vette észre. A gyújtogatássorozat eddigi kára meghaladja a 10 millió forintot.
Két hónap nyugalom után újabb faház égett le Budapest XI. kerületében. Ezúttal minden korábbinál súlyosabb eset történt, mivel egy alvó családra gyújtottak egy faházat. A tüzet szerda hajnal fél négykor egy négyéves gyermek vette észre, aki riadóztatta szüleit.

A kamaraerdei gyújtogatás-sorozat decemberben kezdődött, a szerdai volt a nyolcadik tűzeset. A december 31-i gyújtogatás után a XI. kerületi rendőrség elfogott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő követte el a bűncselekményt. A rendőröknek azt mondta, hogy az eset hátterében bosszú áll. "Az elfogás hétvégére esett, az ügyész akkor nem tartotta indokoltnak a letartóztatást, így 72 órás vizsgálati fogság után szabadon engedték" - nyilatkozta az Indexnek Zsombor György, a kerületi rendőrkapitányság sajtóreferense, aki hangsúlyozza: az azóta eltűnt férfit egyelőre azzal az egy esettel gyanúsítják.

Az eddigi tűzesetek kára 10 millió forint fölött van. A szerda hajnalban felgyújtott ház porig égett. A tűzoltóság vizsgálata szerint a közelben nem volt olyan gyúlékony anyag, amely véletlenül lángra kaphatott volna. A nyomozás állásáról a sajtóreferens annyit mondott: "Közel vagyunk a teljes megoldáshoz." A rendőrség a nyomravezetőnek már korábban 200 ezer forint pénzjutalmat ajánlott fel.

A XI. kerületi önkormányzat a család elhelyezéséről még szerda délelőtt gondoskodott. Az Index információi szerint egy panellakásban kaptak szállást.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.