Elemér
5 °C
16 °C

Ütközés után kiégett két kamion Budapesten

2004.05.20. 13:19
Két kamion is kigyulladt abban a balesetben, ami csütörtökön hajnalban történt Budapesten a IX. kerületben a Határ út és a Nagykőrösi út találkozásánál lévő felüljárón. A százmillió forintot is elérheti az anyagi kár. Az Elektromos Művek tájékoztatása szerint mégsem a baleset okozta a hajnali áramkimaradást több kerületben.
A Nagykőrösi úti felüljárón egy Budapest irányába tartó kamion pótkocsija eddig ismeretlen okból lekapcsolódott, egy villanyoszlopnak csapódott, majd egy szemben közlekedő kamionnak ütközött - tájékoztatta az MTI-t Bartha László százados, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Tekintse meg képeinket!
A HavariaPress úgy tudja, a Nagykőrösi út határ út felett átívelő felüljárójára egy az M5-ösről érkező szlovén teherautó pótkocsija menet közben leszakadt a vontatóról és a járdaszigeten átugratva a szembe jövők sávjába rohant.

A téglával megrakott pótkocsi először kidöntött egy villanyoszlopot és nekiütközött egy szemből érkező ukrán kamion oldalának. A kamion üzemanyagtartálya kiszakadt és a kifolyó gázolaj lángra lobbant. Az üzemanyag mintegy száz méter hosszú sávban égett az aszfalton.

A fenyő- fűrészárut szállító ukrán nyergesvontató kamion is kigyulladt. A lángoló jármű kétszáz métert haladt még, mire meg tudott állni. Vezetője a jobb oldali ajtón át épségben menekült ki a teherautóból. A kigyulladt kamion a rakományával együtt leégett. Közben a téglával teli pótkocsi tovább csúszott és frontálisan nekicsapódott egy másik, szintén szembe jövő, szintén faárut szállító másik ukrán kamionnak.

Százmilliós kár
A százmillió forintot is elérheti az anyagi kár. Az elszabadult pótkocsi miatt bekövetkezett balesetben megsemmisült egy kamion és teljes faáru rakománya. Súlyosan megrongálódott két másik kamion is, ezeknek a rakományának egy része szintén odaveszett.
A téglarakomány ráborult a teherjármű vezetőfülkéjére. A vezetőfülkében rekedt sofőrt a tűzoltók negyven perces megfeszített munkával tudták kiszabadítani. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították. A téglát szállító pótkocsi rakományának egy része lezuhant a felüljáróról, de további balesetet nem okozott.

A mentési munkálatok és a helyszínelés idejére- mely még órákig is eltarthat- jelentős forgalmi fennakadásokra kell számítani a környéken. A felüljárón egyelőre egyetlen, befelé jövő sávon közlekedhetnek az autósok. A kifelé vezető útszakasz a Pöttyös utcától le van zárva. A felüljáró alatt, a Határ úton a fentről lefolyt víz- melyet a tűzoltók használtak az égő kamion oltásánál- okozott gondokat.

Fotók: HavariaPress

Az eset pontos körülményeit még vizsgálják, de az első adatok alapján szinte bizonyos, hogy a téglát szállító teherkocsi vonószemének törése miatt tört! ént a baleset.

Mégsem a kamionbaleset okozta az áramkimaradást
Távvezeték zárlata okozta az áramkimaradást Távvezetékekben keletkezett zárlat idézte elő azt az áramkimaradást, amely hajnalban több kerületet is sújtott a fővárosban, értesült a HavariaPress. Az Elektromos Művek sajtóosztályának tájékoztatása szerint a nagy területre kiterjedő budapesti áramszünetet a Csarnok téri, illetve a népligeti állomást ellátó távvezetékek zárlata okozta. Az áramszünet ideje alatt több közintézményben is tartalék generátorokról szolgáltatták az elektromos áramot.

A hírügynökség információi szerint az áramszünet az V., a VII., a VIII., a IX. és a XIII. kerületre, valamint Zugló egy részére terjedt ki. Negyed hétre azonban a szakemberek elhárították a hibát, így reggelre már helyreállt az áramszolgáltatás a fővárosban. A zárlat bekövezésének okát az Elektromos Művek munkatársai még vizsgálják. Az áramszolgáltató részéről cáfolták azt a feltételezést, hogy az áramkimaradás összefüggésben lett volna a hajnali, dél-pesti kamionbalesettel, melyben egy nagyfeszültségű villanyvezeték is károsodott.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.