Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Fegyveres kamioneltérítés Jászfényszarun

2006.02.10. 12:46
Fegyverrel tartóztattak fel egy tévéket szállító kamionsofőrt csütörtökön este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászfényszarun. A 112 tévét szállító járműt vezető férfi fejéhez pisztolyt tartottak, és arra kényszerítették, hogy Jászberény felé hajtson.

Már őrizetbe is vették a rendőrök azt a két férfit, akik fegyverrel térítettek el egy 15 milliós kamiont, 27 milliós rakománnyal, jelentette a HavariaPress. A két férfi csütörtökön este Jászfényszarun egy fegyverrel fenyegetve állította meg a kamiont, ami a helybeli gyárból szállított tévéket.

Feltartóztatták őket

A sofőr mellett ülő férfit kiszállították, iratait elvették, a vezetőt pedig - fejéhez pisztolyt szorítva - arra kényszerítették, hogy Jászberény felé hajtson. messzire azonban nem jutottak, mert a Jászberényi Rendőrkapitányság rendőrei a Jászárokszállási úton feltartóztatták őket.

A közúti incidensben senki nem sérült meg, a kamion rakterében utazó 112 tévékészülék is megúszta sértetlenül a kalandot. Az elkövetőket őrizetbe vették, ellenük fegyveres rablás miatt indíthatnak eljárást.


Jászfényszaru, a Samsung-gyár telepe

Könnyű préda?

A jászfényszarui Samsung-gyárban évente több mint kétmillió tévé készül a gyártósorokon, 1999-ben kezdték a 16:9 képarányú és a digitális tévék gyártását. Manapság az LCD-televízióknak szentelnek egyre nagyobb figyelmet, 2005-ben 700 ezer ilyen készüléket gyártottak Európa egyik legnagyobb tévégyárában.

Az értékes műszaki cikkek már korábban is felkeltették a bűnözők érdeklődését, legutóbb január elején loptak el egy pótkocsinyi - 65 millió forint összértékű - LCD tévét a gyár egyik telephelyéről, 2002 végén pedig három hónap alatt négy teherautónyi áru tűnt el szállítás közben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.