Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Pánik és káosz Mumbaiban

2005.07.29. 08:45
Eddig 800 haltak meg a legdurvább indiai monszunesőzés miatt. A metropolisz megbénult, a tömegközlekedés is alig működik. A rémhírek okozta pánikban halálra taposták egymást a menekülők.

Mintegy 800 halálos áldozata van a monszunnak Nyugat-Indiában a héten a monszunesőzések okozta árvíznek és földcsuszamlások következtében - jelentette pénteken a helyi média.

A halálesetek többsége Mumbai (valaha Bombay), India pénzügyi fővárosa térségében történt. A nyugat-indiai nagyvárosra rekordmennyiségű csapadék zúdult, aminek következtében szinte teljesen megbénult az élet, az iskolák, bankok, valamint a tőzsde is zárva tartanak, a tömegközlekedés alig működik.

Pánik
Mumbaiban tizenhatan haltak meg csütörtökön annak következtében, hogy az egyik külvárosban hatalmas tülekedés alakult ki, mert híre kelt annak: átszakadt egy védőgát a közeli Pavaj-tónál - jelentette a PTI indiai hírügynökség.

A monszunesőzés jelentős fennakadásokat okozott a szárazföldi, vasúti és légi közlekedésben a 15 millió lakosú Máhárástra államban, amelynek a fővárosa Mumbai.

A Times of India című angol nyelvű napilap értesülései szerint a nyugat-indiai államban mintegy 800 halálos áldozata volt a természeti katasztrófának. Eddig 513 holttestet találtak meg, közülük 273-at Mumbaiban.

Manmohan Szingh indiai államfő, aki csütörtökön látogatott a katasztrófa sújtotta államba, közölte, hogy "hatalmasak a károk", és a kormányzat 115 millió dollárt fordít a katasztrófa következményeinek felszámolása az érintett területeken.

A központi kormány bárkákat, repülőgépeket, helikoptereket és a hadsereg szakembereit bocsátotta a helyi hatóságok rendelkezésére, akik a mentésben és az áldozatok azonosításában segédkeznek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.