Ágnes
-11 °C
-4 °C

A katonai szilikonmell ellen tüntettek Hollywoodban

2004.08.19. 16:00
Mary Carey pornószínésznő és egy pornóipari cég elnöke voltak a vezéralakjai annak a szerdai megmozdulásnak, amelyet az amerikai hadsereg katonái és családtagjaik számára felajánlott, ingyenes plasztikai beavatkozás ellen tartottak. A szervezők szerint egyrészt a hadsereget népszerűsítő intézkedés az adódollárok esztelen elherdálása, másrészt a valódi mellek jobbak.
Mary Carey
Hollywoodban tüntetett szerdán az Egyesült Államok hadseregének újonccsábító intézkedése ellen egy, a szilikonmellek ellen tevékenykedő csoport, Mary Carey, egykori pornószínésznő és volt kaliforniai kormányzójelölt vezetésével, adta hírül a Reuters. Július végén derült ki, hogy az amerikai sereg lehetővé tette a katonáknak és családtagjaiknak, hogy ingyenes plasztikai kezeléseken vehessenek részt.

Lőszert, nem cicit!

A tüntetők szerint a seregnek "lőszerre, nem cicikre" kellene költenie az adófizetők pénzét. "A nőknek természet adta testükkel kéne elégedettnek lenniük" - mondta a huszonnégy éves Carey egy toborzóirodában a Sunset Boulevardon, miután a tüntetésen felfedte kebleit. Carey szavait és tetteit néhány, a közelben összegyűlt férfi éljenzése kísérte, az arra járó autók tülköltek, látván a feliratot: "Dudálj, ha szereted a természetes melleket!" A zöld sortot és melltartót viselő kormányzójelölt minden jelenlévőt biztosított arról, hogy az ő mellei természetesek.

A megmozdulást a Kick Ass Pictures nevű pornóipari cég elnöke, Mark Kulkis szervezte, aki elmondta, azért ellenzi a katonai szilikonmelleket, mert egyrészt ez az adófizetők pénzének esztelen elherdálása, másrészt nem szereti műmelleket. "Száz százalékig támogatjuk a hadseregünket. Részben azért tiltakozunk itt, mert szerintünk sokkal jobb lenne, ha a katonák alapvető szükségleteire fordítanák az adódollárokat" - mondta.

"Alapjáraton is ellenzem a mellműtéteket, de ha az adófizetők pénzéből állják, akkor még inkább. Ez az ügy nagyon közel áll a szívemhez." A Kick Ass filmjeiben - állításuk szerint - egy színésznőnek sincsen szilikonmelle.

Szilikonellenes katonanő

A tüntetés díszvendége a texasi illetőségű Jennifer Zandstra volt, akit két hete, érdemei elismerése mellett szereltek le a seregből. A Kick Ass szilikonellenes hirdetményére jelentkező katonalány 500 dolláros csekket vett át Careytől és Kulkistól, de udvariasan visszautasította a színésznő felkérését, hogy szerepeljen következő filmjében.

Az események helyszínéül szolgáló toborzóiroda szóvivője nem kívánta kommentálni az akciót.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.