Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Életfogytiglant kapott az üzleti vitát rendező bérgyilkos

2005.01.07. 14:07
Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítéltek egy 44 éves férfit a Fővárosi Ítélőtáblán. Társaival együtt az elítélt egy bérgyilkosságot hajtott végre, amelynek hátterében üzleti ellenérdekeltség állt.

Jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla a három évvel ezelőtt történt kékcsei bérgyilkosság ügyében. A táblabíróság helybenhagyta az elsőrendű vádlott életfogytiglani fegyházbüntetését, valamint két társának húsz-, illetve tízéves szabadságvesztését is. A másodfokon eljáró bírák csak a negyed- és ötödrendű vádlottak, a gyilkosokat felbérelő házaspár ítéletét változtatták meg kis mértékben.

A 44 éves szabolcsveresmarti illetőségű elsőrendű vádlottat a bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölésben, két rendbeli fegyveres rablásban, illetve lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben mondta ki bűnösnek. Ő a jogerős döntés értelmében leghamarabb harminc év múlva szabadulhat. A felbujtók egyikét hét és fél évi, feleségét kilenc év szabadságvesztésre ítélték.

Üzleti ellenérdekeltség állt a háttérben

2002. március 25-én éjszaka két idegen tört rá a szabolcsi falu egyik lakójára, majd a felesége és gyereke jelenlétében kivégezték a 26 éves férfit. Már a gyilkosság másnapján gyanúba keveredett egy helybéli házaspár, akiknek üzleti érdeksérelmük miatt "útban volt" a sértett. A faluban ugyanis a házaspár egy üzletet tartott fenn, ahol a helyi romák hitelbe vásárolhattak, de uzsorakamatot kellett törleszetniük. 2001-ben azonban a későbbi áldozat kiszabadult a börtönből, és a vevőkör egy részét saját üzletébe csalogatta. A házaspár előbb fenyegetésekkel próbálta elvenni a férfi kedvét a rivalizálástól, végül pedig bérgyilkost fogadtak.

A két család 2002 elején többször is összeütközésbe került, majd a házaspár februárban felbérelte egy ismerősét a rivális megölésére. Ez az akciójuk még meghiúsult, mivel az ismerős összejátszott a sértettel. Március elején ezért új jelentkezőt kerestek, aki egymillió forintért vállalta a feladatot. A fiatalember - a harmadrendű vádlott - a tényleges végrehajtásra két, szabolcsveresmarti, illetve szolnoki férfit kért fel, akik az ígért részesedésért bele is mentek a gyilkosságba, s miután rátörtek az áldozatra, egyetlen lövéssel kivégezték.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.