Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Hatástalanították a második világháborús bombát a Keletinél

2005.06.01. 18:18
A Keleti pályaudvar csak a külső vágányokon fogadott vonatokat, mert szerda délután második világháborús bombát találtak a metróépítkezés területén. A főbejárati csarnokot kiürítették, a Kerepesi út egy részét lezárták, a vonatok késnek. A bombát este hat óra után hatástalanították.
Hatástalanították szerdán kora este azt a második világháborús bombát, amelyet délután találtak Budapesten a Keleti pályaudvar melletti metróépítkezés területén. Leszerelték a közel 100 kilogramm súlyú orosz bomba gyújtószerkezetét, s a pályaudvar környékén ismét megindulhatott a forgalom.

A 100 kilogramm súlyú, orosz gyártmányú bomba szétszedését a tűzszerészek háromnegyed hatkor kezdték meg. A 24-es villamos nem állt meg a Baross téren, a Dologház utcánál lehetett rá felszállni. A 80-as troli a Baross tér és a Stadionok között nem járt.

A tűzszerészek a Kerepesi út egy részét is lezárták a forgalom és a gyalogosok elől.

Kavalecz Imre MÁV-szóvivő közölte: a vonatok a külső vágányokra érkeztek, és onnan indultak, az utasok a pályaudvart a Thököly út felőli oldalbejáraton közelíthették meg. Késésekre kell számítani, tette hozzá.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!