Auguszta
5 °C
22 °C

Négyszázmilliós képlopás Budapesten

2003.01.20. 13:01
Harminckét festményt loptak el egy tavalyi betörés során ismeretlenek egy újlipótvárosi lakásból. A műkincsek értéke csaknem négyszázmillió forint. A festmények között található többek között Bálint Endre, Czóbel Béla és Kádár Béla több alkotása is.
Mintegy 400 millió forintos képlopás tetteseit keresi a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a képeket tavaly december végén lopták el a fővárosból. Az utóbbi időszak legnagyobb képlopásának részletekről Paróczai Sándor alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Vagyon és Műkincsvédelmi Alosztályának munkatársa beszélt hétfőn, Budapesten, az ORFK nyílt napján.

Elmondta: a BRFK január 3-án indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján alaposan gyanúsítható, hogy 2002. december 18-a és 28-a között behatolt a főváros XIII. kerületében a Jászai Mari tér egy lakásába, ahonnan 32 festményt eltulajdonított.

Az adatok szerint az ellopott műkincsek értéke megközelíti a 400 millió forintot; az ellopott műkincsek között található többek között Anna Margit, Ámos Imre, Bálint Endre, Czóbel Béla, Egry József és Kádár Béla több alkotása.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.